CiU guanya a Olot però caldrà esperar als pactes

Convergència i Unió ha tornat a ser la força més votada a les eleccions municipals a Olot, i ho ha fet amb un major nombre de vots, 4.898, més de 200 que els que va aconseguir en les passades eleccions. Tot i això, la participació registrada, un 55,94% , dos punts percentuals més que ara fa quatre anys, s’ha traduït en una menor representació en el consistori que surt d’aquests comicis. Passa de 10 a 9 regidors. Esquerra, amb 2.833 vots, passa de ser la quarta força a la segona, passant de dos a cinc regidors. El PSC ha perdut la meitat del suport que fa quatre anys, del 24 al 12%, i passa de ser la segona força a la tercera. La quarta és la CUP, que ha entrat amb força al consistori en els seus primers comicis a la ciutat, i ha obtingut tres regidors, el resultat dels 1.524 vots aconseguits. Una altra força que es presentava als comicis per l’Ajuntament d’Olot per primera vegada, la coalició Olot en Comú, ha obtingut un regidor després d’aconseguir 814 vots. Plataforma per Catalunya, tercera força a l’Ajuntament d’Olot a l’actual legislatura amb dos regidors, perd la representació al consistori després de perdre de 939 a 499 vots. Finalment, el Partit Popular Català també ha perdut un centenar de vots respecte dels més de 600 que va aconseguir en els passats comicis, i perd la representació a l’Ajuntament.

Els resultats electorals deixen Convergència i Unió amb una majoria simple que li serviria per governar en minoria. En cas que vulgui refermar el Govern, podria pactar amb ERC. Aquestes forces sobiranistes han signat un compromís de prioritat de pacte juntament amb la CUP. L’actual alcalde i cap de llista de la federació confia que Esquerra prioritzarà aquest pacte. El candidat republicà, Pere Gómez, ho ha confirmat a OLOT TELEVISIÓ, tot i que ha matisat que “l’acord és amb Convergència Democràtica de Catalunya, i no amb CiU”. ERC, juntament amb la resta de forces d’esquerres, el PSC, la CUP i Olot en Comú, també sumaria. El cap de llista i nou regidor d’Olot en Comú, Xavier Garcia, ha destacat aquesta possibilitat, tot i que la resta de candidats s’han mantingut més prudents.

 

Notícies relacionades:
CiU torna a dominar a la Garrotxa en una contesa electoral amb més participació que fa quatre anys
Les eleccions municipals canvien ajuntaments de la Garrotxa amb governs històrics
El programa ‘La nit electoral’ d’Olot Televisió bat un rècord d’audiència amb un 21% de la quota