Les Preses completa el desplegament de la fibra òptica al municipi i els veïns hi tindran accés

Les Preses completa la darrera fase del desplegament de la fibra òptica al municipi. L’operadora Xartic ha estat l’encarregada de posar el cablejat a tota la zona del polígon industrial. Amb aquesta actuació, la fibra òptica pot arribar amb plenes condicions a les empreses i els particulars del municipi.


La fibra òptica es va començar a implantar a la Garrotxa ara fa un any, a través de les connexions arribades pel túnel de Bracons. Els primers llocs en desplegar la fibra a la comarca han estat Olot i Les Preses, a través de la via verda, i el municipi presenc està completant la darrera fase del desplegament de la xarxa amb la instal·lació de cable. Per a les Preses, això suposarà que qualsevol veí del municipi pugui tenir accés a totes les formes de fibra òptica i gaudir dels 100 Megabytes de capacitat disponibles enfront dels 10 Megabytes actuals.

Les empreses del polígon industrial de Les Preses ja treballen amb la fibra òptica a l’actualitat gràcies a les antenes Wimax, que fan arribar el senyal als seus centres, però algunes d’elles ja es plantegen canviar la instal·lació i fer arribar la fibra òptica per cable. De moment, hi ha 210 clients que gaudeixen de la fibra per cable o antenes a la comarca. L’empresa Xartic, que desplega la fibra òptica a la Garrotxa, ha fet arribar el troncal fins a la ciutat d’Olot.

 

Notícies relacionades:
Les empreses dels polígons d’Olot busquen alternatives equivalents a la fibra òptica, que no acaba d’arribar
Telefónica començarà el desplegament de la fibra òptica a Olot al mes de juny i preveu haver cobert el 80% dels habitatges al novembre