Un veí de Sant Joan les Fonts rehabilita el camí de les Gorgues de la Cau

Les Gorgues de la Cau de Sant Joan les Fonts són pràcticament desconegudes en el municipi. Fins al punt que el camí per accedir-hi havia quedat inutilitzable per la manca de manteniment i del pas de persones. Des de fa uns mesos, un veí del poble ha rehabilitat l’itinerari, fent-lo transitable.

Aquest és el camí que Miquel Colom utilitzava de petit per anar a buscar aigua a les gorgues de la Cau i que, amb el pas dels anys, havia quedat inutilitzable. Gràcies a ell, ara ja es pot tornar a transitar. El camí recorre paral·lel a la riera de la Cau passant per una desena de gorgues amb aigua de manantial, provinent de fonts naturals de la zona. Un recorregut que es tarda més d’una hora en fer a peu i que Miquel Colom ha rehabilitat, estellant la vegetació que obstaculitzava el pas i posant cordes per agafar-se en les parts complicades del camí.

“Sempre he portat un podall a la butxaca i a netejar camins, no hi ha ningú més que ho faci, ni hi ha ningu que estassi res” assegura Miquel Colomer que explica que de petit ja venia a banyar-s’hi.

Després de mesos de feina de Miquel Colom, ara els veïns de Sant Joan les Fonts ja poden transitar per aquest camí. Un camí i unes gorgues força desconegudes pels santjoanencs i santjoanenques i que aquest estiu podran tornar a gaudir.

x