La Vall Plural, candidatura guanyadora a la Vall d’en Bas, torna a pensar en Marboleny com una possible opció a la variant

La Vall Plural ha desbancat el candidat Miquel Calm després d’ostentar l’alcaldia de la Vall d’en Bas durant els últims 16 anys. Ho han fet després de canviar una situació de 8 regidors que tenia Convergència i Unió per tres de què partie la Vall Plural per ser una candidatura associada a Esquerra Republicana de Catalunya. Finalment, la Vall Plural ha obtingut la majoria absoluta amb 6 regidors per 5 que ha obtingut CiU. Elñ candidat de la Vall Plural, Lluís Amat, ho atribueix a les ganes de canvi que tenien els veïns de la Vall d’en Bas. El cap de llista de candidatura més votada al municipi ha estat al plató de Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ per parlar de la seva posició en temes importants que afecten el segon municipi amb més població de la Garrotxa, com són la variant, el Museu del Camp o la residència per a la gent gran.

L’equip de Govern de CiU havia consensuat un projecte per a la variant amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat i el govern municipal de les Preses que consistia en un túnel d’un carril per banda per la plana de la Vall d’en Bas, paral·lel al riu Fluvià. Segons ha expressat Lluís Amat, a la Vall Plural lia agradaria l’opció d’un túnel per la muntanya de Marboleny, a les Preses. Si no poden assolir l’objectiu, plantegen una variant per la plana al menys agressiva per a la vall i al màxim de consensuada amb els ciutadans.

Sobre el Museu del Camp, o Ecomuseu de la Vall d’en Bas, Amat ha explicat que estudiaran amb la Universitat de Girona la possibilitat de destinar l’edifici a un centre de recerca. A la Vall Plural no li ha agradat que a un mes vista de les eleccions, CiU aprovès un plec de clàusules per al geriàtric. La possibilitat de posar en marxa l’equipament, segons ha explicat, es fa difícil perquè la Generalitat no està concedint places concertades.

La Vall Plural es marca com a repte per a aquest mandat la consecució d’un centre de secundària per al municipi. Planteja una política més participativa per a la Vall d’en Bas. En aquest sentit, pensen a destinar un responsable polític de proximitat per a cada un dels pobles que conformen el terme municipal.

 

Notícies relacionades:
Les eleccions municipals canvien ajuntaments de la Garrotxa amb governs històrics