Els partits que han obtingut representació a l’Ajuntament d’Olot inicien les negociacions per pactar el govern de la ciutat

Convergència i Unió ha començat la ronda de contactes amb la resta de forces que van aconseguir representació a les urnes aquest diumenge. CiU, que és la llista més votada, va obtenir 9 regidors, a dos de la majoria absoluta. Davant aquesta situació les opcions són dues: un govern amb minoria de la federació o bé un govern fruit dels possibles pactes. Al debat d’aquest dimecres del ‘Pros i contres’ d’OLOT TELEVISIÓ ja van quedar clares les postures.

Les eleccions de diumenge no van concretar qui governarà a Olot els propers quatre anys. Davant aquest interrogant les possibilitats són diverses i totes les forces estan obertes a tot. Convergència i Unió, la llista més votada, està disposada a arribar a un acord de govern amb qualsevol de les forces que han aconseguit representació. A la federació de CiU estan oberts, també, a un govern en minoria amb acords puntuals.

Esquerra Republicana de Catalunya no va voler ensenyar totes les cartes i va deixar entreveure que voldran fer útils els seus cinc regidors. De fet són els únics que encara s’han de reunir amb Convergència i Unió. Pere Gómez va deixar la porta oberta a qualsevol pacte. Ara bé, quan s’introdueix el discurs sobre el procés sobiranista les percepcions són unes altres.

El PSC d’Olot, de la seva banda, no condiciona es pactes als objectius de país. Des de la seva perspectiva federalista condicionaran els pactes exclusivament a temes que tinguin a veure amb la ciutat. La CUP va deixar clar que l’eix nacional serà important alhora dels pactes però que no serà indispensable. En tot moment es va remetre a la decisió que prengui a l’assemblea del partit. Qui sembla estar allunyat amb CiU és Olot en Comú. Els diferents punts de vista sobre la realitat social i les polítiques que s’han fet en aquest àmbit van distanciar les dues forces.  Xavier Garcia va enviar diversos missatges al representant de convergència que evidencien una falta d’entesa total.

El debat postelectoral d’OLOT TELEVISIÓ també va analitzar la participació, que s’ha incrementat sensiblement respecte altres convocatòries. Tot i així totes les forces van coincidir que és necessari obrir la política municipal als ciutadans i fer-los partícips durant tot el mandat.

 

Notícies relaionades:
CiU guanya a Olot però caldrà esperar als pactes
Les eleccions municipals canvien ajuntaments de la Garrotxa amb governs històrics
El programa ‘La nit electoral’ d’Olot Televisió bat un rècord d’audiència amb un 21% de la quota

x