ERC entrarà al Govern municipal de Castellfollit de la Roca amb la voluntat d’acabar les obres de l’Ajuntament i potenciar la cinglera

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions a Castellfollit de la Roca de forma contundent, amb gairebé el 73% dels vots, la qual cosa els ha donat 7 regidors. Miquel Reverter, cap de llista d’ERC al municipi, atribueix aquests resultats a la voluntat de canvi dels veïns, a l’acabament d’una etapa, la de Moisès Coromina al capdavant de l’Ajuntament, i a la bona feina feta pel seu partit a l’oposició.

Reverter i el seu equip hauran d’afrontar a partir d’ara alguns reptes, com l’acabament de les obres del nou edifici consistorial. El cap de llista d’ERC planteja com una prioritat l’acabament de l’anomenada planta Europa, la planta semisoterrada que va ser subvencionada amb fons europeus. Han d’acabar-la abans de la fi d’aquest any, perquè si no, hauran de retornar la subvenció. Abans de finalitzar el mandat, hauran de finalitzar els interiors de l’edifici, ja que tambés compta amb una partida del Pla Únic d’Obres i Serveis que hauran de justificar. “Volem fer ús del nou Ajuntament al més aviat possible”, ha assegurat el futur alcalde del munici, i ha afegit que si cal, l’ocuparan amb el mobiliari que ara tenen, “sense luxes”.

Al deute contret per pagar l’edifici s’hi suma la indemnització de 175 mil euros que l’Ajuntament ha de pagar a la família propietària dels terrenys del costat a canvi que retiressin la denúncia per ocupació indeguda. Miquel Reverter ha manifestat que encara és aviat per plantejar-se si faran una auditoria quan entrin al consistori. Primerament volen veure els comptes i després decidiran.

Respecte dels grans projectes per al mandat, el número 1 d’ERC a Castellfollit ha destacat la promoció turística a través de la potenciació de la cinglera basàltica. “Castellfollit és una porta d’entrada al Parc Natural i a vegades ha semblat que era la porta d’emergència”, s’ha queixat, i ha manifestat la voluntat de millorar la conservació del patrimoni geològic. “És responsabilitat de l’Ajuntament treballar per portar fins al municipi els fons d’altres administracions per conservar degudament la cinglera. Per últim, Reverter ha remarcat la voluntat del nou govern de millorar el nucli antic així com altres sectors i elements que necessiten un arranjament.

 

Notícies relacionades:
Les eleccions municipals canvien ajuntaments de la Garrotxa amb governs històrics