Torna el Premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs dins la programació de la 24a edició del Cornamusam

Aquest 2015 torna el Premi Ratafia Russet dins de la programació del 24é Cornamusam. Després de 9 anys sense organitzar aquest concurs, l’Associació El Til·ler ha tornat a engegar-lo i ja s’han fet públiques les 5 obres finalistes.

Rissaga, Gemecs Blues, Contrapàs de l’Est, Sàbat i Jota de Passeig són les cinc composicions finalistes del Premi Ratafia Russet 2015. Després de 9 edicions en les que aquest concurs de composició per a sac de gemecs no s’ha celebrat, enguany l’Associació El Til·ler ha tornat a tirar-lo endavant amb un total de 15 obres presentades. Per escollir els finalistes el jurat, format per membres de l’associació i per sacaires, ha valorat especialment l’originalitat de l’obra i que fossin pensades per a ser interpretades amb sac de gemecs. Les composicions finalistes es podran escoltar el dissabte 20 de juny a 2/4 d’1 del migdia a la Plaça del Teatre, dins del festival de la Cornamusa. En aquesta final, serà el sacaire olotí Xavier Pallars qui interpreti les peces. Serà llavors quan el jurat valorarà i decidirà, prestant especial atenció al resultat sonor del directe, l’entrega dels premis d’aquesta 7a edició del Premi Ratafia Russet.

 

Notícies relacionades:
Presenten la 24a edició del Cornamusam, que renova la seva programació per atraure els intèrprets de sac de gemecs d’arreu del país
Els Ministrers de l’Escola Municipal de Música d’Olot gravaran un videoclip amb la música de la Cabreta del Cornamusam

x