El projecte ‘Torin Line Up’ introdueix al món de la música professional sis grups joves garrotxins

Sis joves grups musicals de la Garrotxa han tingut la oportunitat aquest dissabte d’introduir-se en el món professional de la música gràcies al projecte ‘Torin Line Up‘, organitzat pels instituts de cultura i educació d’Olot a més de associació El Gos de Sant Roc. Tres dels conjunts han posat en pràctica dissabte al vespre al Torín els coneixements adquirits durant el dia.

El projecte ‘Torin Line Up’ ha nascut amb l’objectiu que els nous grups que van sorgint a la Garrotxa tinguin la possibilitat de tirar endavant i, especialment, d’aprendre com han de comportar-se més enllà de l’escenari.

“Es creen nous grups, cosa que feia temps que no passava, i els hem detectat sobretot des de l’Ideal”, ha explicat Jordi Serrat, tècnic de cultura, “i el Torin vol ser el lloc que doni la oportunitat a tots aquests joves”.

Dissabte actuaven només The Monos and The Stereos, Sra Karma i Blackout, ja que els altres tres grups, Previo MC, els Skerdats i Semicorxeres ho faran a setembre. Tots, però, van rebre formació per part de professionals. A més, un dels grans objectius de la jornada formativa era eliminar el divisme del món musical. Han comptat amb Oriol Farré, membre de Gossos.

“Els hem posat una mica en sintonia de les complicacions d’aquest món”, ha dit Farré, “perquè el dia a dia del món de la música mai te’l diu ningú, per tant hem cregut oportú explicar-ho a aquests grups perquè ho puguin conèixer abans”.

Els grups valoren molt tenir una oportunitat com Torin Line Up. Els ha permès gaudir i a la vegada introduir-se en el món de la música, que va més enllà dels mateixos concerts.

Guillem Durante, baixista de ‘The Monos and The Stereos’, explicava que han rebut una formació en un taller de tot un dia, que els ha permès aprendre tot el procés anterior als concerts “que un grup amateur no coneix”.

La primera edició del Line Up, doncs, es tancarà al setembre, amb els concerts dels tres grups que queden.

 

Notícies relacionades:
Dissabte comença el projecte Line Up per introduir joves músics al món professional

x