Fem Riudaura convocarà consultes sobre temes fonamentals com el Centre Cívic o la depuradora

L’agrupació d’electors independents Fem Riudaura, la força més votada al municipi garrotxí, ha assolit i superat la majoria absoluta a Riudaura en les primeres eleccions en què es presentava, aplegant més del 70% dels vots i 5 regidors i deixant Esquerra, el partit que durant 12 anys ha governat el municipi, amb dos regidors. El cap de llista de la candidatura, David Jané, ha estat al plató de Les Notícies aquest dilluns per explicar quines seran les seves grans línies d’actuació. Fem Riudaura planteja una política municipal més participativa respecte de temes fonamentals com el destí del Centre Cívic o la futura depuradora.

El Centre Cívic de Riudaura va ser tancat per Esquerra quan va arribar a l’alcaldia ara fa 12 anys. El partit considerava que l’edifici presentava deficiències estructurals que el feien incompatibles amb el servei a les persones. ERC ja va anunciar fa un temps la voluntat de consultar el destí de l’edifici mitjançant una consulta. El futur alcalde, David Jané, ha explicat que personalment preferiria mantenir l’equipament i reobrir-lo després d’una reforma, però que, en tot cas, sotmetrà la decisió a una consulta prsonal. La depuradora és, d’altra banda, un equipament necessari per a Riudaura, un dels pocs municipis que encara no compta amb depuració de les aigües. Si bé el poble advoca per la seva construcció, Fem Riudaura sotmetrà a consulta el projecte a seleccionar així com la seva ubicació.

Jané ha apuntat un altre projecte clau a desenvolupar durant el primer mandat de l’agrupació d’electors, i és promoure l’obertura d’una botiga al poble. Riudaura no compta amb botigues des del tancament de l’últim comerç. El que serà el nou equip de Govern considera que seria bo que n’hi hagués una per la comoditat dels veïns del poble.

El futur alcalde de Riudaura ha finalitzat la seva intervenció a Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ assegurant que el seu equip estendrà la mà a Esquerra Republicana a l’hora de treballar pel poble durant aquest mandat. No ha especificat la fórmula de col·laboració que li plantejarà al grup de l’oposició.

 

Notícies relacionades:
Les eleccions municipals canvien ajuntaments de la Garrotxa amb governs històrics