Continuen les obres de millora del volcà Montsacopa amb la pavimentació del camí que dona la volta al cràter

La darrera fase que s’ha dut a terme de les obres de millora de l’entorn del volcà Montsacopa ha aplanat i arreglat el camí que dona la volta el cràter del volcà. Aquesta actuació s’ha fet utilitzant sorra compactada i ara permet el transit de forma més fàcil a les persones amb problemes de mobilitat.

Sorra compactada que no suposa un impacte visual però que allisa i millora la mobilitat és el que s’ha utilitzat per arranjar el camí que dona la volta al cràter del volcà Montsacopa d’Olot. Aquesta és una de les actuacions més importants en les obres de millorar de l’entorn del volcà que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament d’Olot. El que s’ha fet és la “regularització del camí que envolta el crater”, s’han eliminat els elements que dificultaven caminar, i la pavimentació explica la directora de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot que detalla que “s’ha facilitat molt l’accés a les persones que tenien problemes de mobilitat”.

A més del camí, ja a principis d’any es van renovar els bancs i les papereres i es va millorar l’accés al cràter del volcà. En el transcurs del que queda d’any, es canviarà i ampliarà la senyalització i també s’obrirà un nou camí d’accés. Aquest sortirà de la gredera del cementiri d’Olot i passarà per darrera el barri de Sant Francesc fins a enllaçar amb el viacrucis. “L’idea de fer aquest nouy corriol és perquè el camí que hi ha dels esglaons, que és el més utilitzat, esta erosionant molt el volcà”.

Totes aquestes actuacions estan pressupostades amb 245.000 euros dels quals, un 40% provenen de finançament extern a través de la Diputació de Girona i la Generalitat. La resta, el 60%, els aporta l’Ajuntament d’Olot.

 

Notícies relacionades:
L’Ajuntament d’Olot porta al ple l’acord d’expropiació d’una finca del volcà Montsacopa
L’ajuntament d’Olot renova el mobiliari urbà del Volcà Montsacopa

Deixa un comentari