Independents per Argelaguer té com a prioritat desencallar el pla d’ordenació urbanística municipal durant aquest mandat

Desencallar el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) serà la prioritat d’Independents per Argelaguer en el primer mandat al Govern municipal. Així ho ha explicat l’alcalde electe del municipi, Artur Ginesta, a l’entrevista de Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ. L’oposició dels veïns en algunes clàusules no havia permès tancar el nou POUM durant l’anterior legislatura. Aquestes clàusules polèmiques feien referència a l’índex d’eficabilitat, la màxima quantitat de metres quadrats edificables. L’índex d’edifcabilidad és el coeficient resultat de dividir l’edificabilitat d’un àmbit entre la seva superfície. El pla d’ordenació urbanística dissenyat per l’anterior Govern incloïa alguns errors que donaven menys metres quatrats edificables a les finques dels veïns. Això va motivar la presentació d’un centenar d’al·legacions. Ara el nou Govern vol corregir l’índex d’edificabilitat i tancar el projecte del nou POUM abans de la fi del mandat.

Independents per Argelaguer era l’única llista que es presentava a les eleccions municipals al poble. Els eu cap de llista ha assegurat que sent el suport del poble a la candidatura després que més del 60% del municipi va votar-hi a favor. Artur Ginesta ha afegit que Independents per Argelaguer també vol crear una regidoria per a les persones i promoure la utilització del pavelló d’esports, així com de la resta d’instal·lacions esportives, impulsant projectes mancomunats amb altres municipis de la Garrotxa.