Els pares del nen infectat de diftèria estan “absolutament destrossats” i se senten “enganyats” pels antivacunes

Els pares del nen infectat de diftèria estan “absolutament destrossats” i se senten “enganyats” pels antivacunes, segons ha dit avui el director general de l’Agència de Salut Pública. El departament de salut considera que la família es víctima de la situació i descarta totalment que hagin de pagar cap dels costos mèdics provocats per la malaltia.

El director general de l’Agència de Salut Pública, Antoni Mateu, ha explicat que els pares del nen de 6 anys d’Olot infectat de “diftèria” estan “absolutament destrossats”. Se senten “enganyats” per la informació proporcionada pels grups antivacunes. També “culpables” per haver-los cregut. Mateu, que manté que hauria de ser “punible” difondre segons quines informacions mèdiques, ha descartat que Salut faci pagar als pares els costos mèdics generats per aquest brot. “Són tan víctimes com el seu fill”, ha reiterat. El director també ha afirmat rotundament que als infants de 6 anys pendents del recordatori de la vacuna del tètanus, la diftèria i la tos ferina “no els passarà res” per aquest retard.

 

Notícies relacionades:
L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa confirma que no hi ha risc de propagació de la diftèria
L’Agència de Salut Pública de Catalunya confirma que no s’ha detectat cap contagi de diftèria durant el seguiment d’aquests dies
L’Agència Pública de Salut coordina equips pediàtrics i segueix més d’un centenar de persones que han estat en contacte amb el menor malalt de diftèria

x