La Fundació Tommy Robredo rep el Premi a la Millor Iniciativa Social dels Premis Garrotxí de l’Any

El tennista Tommy Robredo va crear la Fundació el 2009 i aquell mateix any ja es va disputar la primera edició de l’Open Santi Silvas, un torneig de tennis en cadira de rodes de projecció internacional i un homenatge que en Tommy va voler fer al seu amic, Santi Silvas. L’Open és l’activitat principal que organitza la Fundació Tommy Robredo i que ha permès veure els millors jugadors del món de tennis en cadira de rodes en categoria masculina i femenina.

El somni de Santi Silvas, que va quedar paralític als 16 anys per un accident de moto, era que Olot fos l’escenari d’un gran torneig de tennis en cadira de rodes. Robredo va fer-lo possible, però Silvas  va morir sense poder veure’l fet realitat. El Memorial Santi Silvas té la categoria ITF-2, que el converteix en el més important que s’ha disputat mai a Espanya, amb un nivell comparable al torneig Comte de Godó.

Els millors jugadors del món no s’han volgut perdre aquesta cita indispensable, que s’ha celebrat a les instal·lacions del Club Natació Olot. L’any 2014, la sisena edició del torneig va batre un nou rècord de participació, amb un miler d’estudiants, 400 més que a l’any anterior. Un dels principals reptes del  Memorial va ser atendre tots els centres escolars que van mostrar interès pel torneig. Tallers d’alimentació saludable, circuits d’esports adaptat i interessants converses amb els jugadors van aportar moments extraordinaris al torneig, que va rebre la visita del tennista Marc López i del model Andrés Velencoso.

La Fundació Tommy Robredo ha rebut el guardó pel foment del tennis com un dels esports més integradors amb els discapacitats i per l’aposta de convertir Olot en la seu de l’Open Santi Silvas.

OLOT TELEVISIÓ emetrà, la setmana vinent, un programa especial que recollirà els millors moments dels premis.

 

Notícies relacionades:
L’olotina Elisabet Canalias rep el Premi Garrotxí de l’Any per la seva participació en un projecte històric de l’Agència Espacial Europea
El periodista i historiador olotí Josep Murlà ha rebut el Premi a la Trajectòria Personal
Wattia Innova guanya el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial del 2014 dels Premis Garrotxí de l’Any