L’Agència de Salut Pública ha revisat la piscina de Torelló on anava el nen afectat de diftèria

La investigació sobre l’orígen del cas de diftèria detectat a Olot ha arribat a la piscina de Torelló. El diari El País publica avui que tècnics de Salut Pública de la Generalitat han revisat aquest equipament on el nen de sis anys afectat per infecció hi anava cada dissabte. Entre els clients d’aquest equipament hi força veïns de la Garrotxa per la seva proximitat geogràfica. Des del departament de Salut asseguren que això no vol dir, en cap cas, que la piscina torellonenca sigui l’orígen del focus, sinó que s’investiga de la mateixa manera que altres espais per on el nen era habitual.

Els tècnics del departament han monitoritzat familiars, companys de classe i persones que han estat en contacte amb el nen, i això implica també els monitors i els companys de grup de la piscina de Torelló. S’ha vacunat preventivament els monitors i s’han revisat els carnets de vacunes dels menors. La notícia ha corregut com la pólvora entre els companys de grup de piscina del nen d’Olot i en la sessió de mà se li farà un mural de suport. El menor, de 6 anys, que no estava vacunat, continua hospitalitzat a l’uci de la vall d’hebron estable dins la gravetat.

 

Notícies relacionades:
Els pares del nen infectat de diftèria estan “absolutament destrossats” i se senten “enganyats” pels antivacunes
L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa confirma que no hi ha risc de propagació de la diftèria
L’Agència de Salut Pública de Catalunya confirma que no s’ha detectat cap contagi de diftèria durant el seguiment d’aquests dies