Les famílies que decideixen no vacunar els seus fills asseguren que creuen fer el millor per ells i demanen respecte

Arran del cas de diftèria detectat a Olot, s’ha reobert el debat sobre si la vacunació ha de ser obligatòria. Com ja els hem informat, des de Salut alerten de la necessitat de seguir el calendari de vacunes, per altre banda, però, els pares que decideixen no vacunar els seus fills demanen respecte i llibertat.

L’Olga Ballester és una veïna de Lleida que té una nena de 5 anys a la qual van decidir no vacunar. La seva parella i ella es van informar a fons sobre els efectes secundaris de les vacunes i van decidir que no administrar-les era el millor per la seva filla. “Tots els pares fem el millor pels nostres fills” assegura Ballester que puntualitza que ella creu que el millor per la seva filla és no vacunar-la, que si ho fes, li estaria “posant una toxicitat que no li cal”.

La vacuna contra la diftèria s’administra normalment combinada amb la del tètanus i la tos ferina, i el calendari de vacunacions de Catalunya preveu l’administració de sis dosis. La vacunació ha permès que a Catalunya s’hagin eliminat malalties com la polio, la rubèola congènita o fins ara la diftèria. A causa de la vacunació generalitzada dels nens, amb una taxa superior al 90%, la diftèria ara és poc comuna en molts llocs del món. Els factors de risc són, entre altres: ambients d’amuntegament, higiene deficient i falta de vacunes.

 

Notícies relacionades:
Ciutadans olotins es posicionen a favor de vacunar els fills arran del cas de diftèria
El psiconeuroimmunòleg olotí Xevi Verdaguer valora els pros i contres de les vacunacions i recorda la possibilitat d’aplicar vacunes drenades
L’Agència de Salut Pública de Catalunya confirma que no s’ha detectat cap contagi de diftèria durant el seguiment d’aquests dies