L’escriptor Salem Zenia, reivindicador del poble amazic, parla a l’Institut Montsacopa de la seva vida de refugiat

L’escriptor algerià Salem Zenia ha estat aquest matí a l’Institut Montsacopa per explicar als alumnes del Batxibac, el batxillerat francès, la seva situació de refugiat. Fa uns anys va haver de marxar del seu país per raons polítiques, i ara fa uns mesos que viu a Olot.

Salem Zenia és un periodista, novel·lista i poeta nascut el 1962 a Frèha, Algèria, però des de fa uns mesos està refugiat a Olot. Aquest matí ha visitat l’Institut Montsacopa, per parlar de la seva vida als alumnes del Batxibac, el batxillerat en francès.

Zenia, que pertany al poble amazig, va marxar el 2007 del seu país amb la família i va radicar a Catalunya, on ha exercit com a traductor, a més d’escriure i publicar diverses obres, però on, sobretot, ha trobat llibertat. Des de lluny, Zenia ha pogut agafar perspectiva sobre el que passa al seu país, i creu que es troba en un procés de millora.

Ja després d’anys a Catalunya i alguns mesos a Olot, ha pogut explicar la seva emotiva història, en aquest cas als alumnes de l’Institut Montsacopa.

 

Notícies relacionades:
L’Institut Montsacopa imparteix el Batxibac, un programa de batxillerat en francès