Wattia Innova guanya el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial del 2014 dels Premis Garrotxí de l’Any

L’empresa Wattia Innova ha aconseguit el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial dels Premis Garrotxí de l’Any que s’entreguen aquesta nit a Olot. Els guardons arriben a la seva desena edició. OLOT TELEVISIÓ emetrà, la setmana vinent, un programa especial que recollirà els millors moments dels premis.

Wattia Innova, fundada l’any 2011 i dirigida actualment per Franc Comino, és una empresa dedicada a l’eficiència energètica. Desenvolupa els sistemes necessaris per poder analitzar la despesa energètica de qualsevol edifici o indústria i saber com i quan s’està gastant l’energia i com es pot estalviar. La seu central de Wattia Innova és a Olot, al carrer Bòsnia, en un edifici que s’ha convertit en el banc de proves de l’empresa. Va ser escollit tenint en compte paràmetres d’orientació i amb possibilitats d’implantar-hi mètodes passius i actius de millora de l’eficiència energètica. Disposa de vint sistemes d’eficiència, funciona de manera automàtica i porta implantat un software únic elaborat pels enginyers de l’empresa.

El somni d’en Franc Comino era aconseguir que tots aquests sistemes tan complexos treballessin de manera coordinada per aconseguir que les oficines de Wattia Innova no consumissin energia. Aquest somni es va fer realitat l’estiu passat, quan l’”Espai Zero” va assolir l’objectiu d’un any sense consumir energia convencional. Ocupat per una vintena d’enginyers, funciona amb energies renovables i portant al límit els principis de l’eficiència energètica.

Aquesta fita va significar un abans i un després per a Wattia Innova. Complir amb aquest objectiu va despertar un alt interès científic i mediàtic, que ha provocat l’interès d’empreses i particulars. Un dels projectes més importants és l’’Illa energètica’ ideada per l’ajuntament d’Olot i que explotarà l’empresa olotina juntament amb Gas Natural Fenosa. L’objectiu és oferir una xarxa de fred i calor amb l’ajuda de quatre tipus d’energies, tres de les quals són renovables (fotovoltaica, geotèrmica i biomassa), a cinc edificis diferents del centre d’Olot. Aquest sistema permetrà reduir un 20% la factura energètica. A més, aquest projecte, pioner a Espanya, va ser premiat la setmana passada amb el premi “Ciutat de l’any en bombes de calor geotèrmiques”, que concedeix l’European Heat Pump Association.

 

Notícies relacionades:
L’olotina Elisabet Canalias rep el Premi Garrotxí de l’Any per la seva participació en un projecte històric de l’Agència Espacial Europea
El periodista i historiador olotí Josep Murlà ha rebut el Premi a la Trajectòria Personal
El Parc d’en Garrell d’Argelaguer aconsegueix el Premi a la Millor Iniciativa Promocional