El Parc Nou d’Olot acull la 14a edició del Campionat estatal d’enfilada a arbres amb èxit de públic i participants

La trobada, que no ha tingut massa esperit competitiu tot i tractar-se d’un campionat estatal, ha estat farcida d’anècdotes i la gent no ha dubtat a assistir al Parc Nou per conèixer un esport curiós i molt exigent. Aquesta disciplina relata molt bé la professió dels escaladors i les persones que treballen als arbres exercint rescats o internant-se en zones de difícil accés. 


Què hi feien un munt de persones al Parc Nou d’Olot mirant cap amunt? Perquè hi havia gent penjada dels arbres del parc? Doncs aquestes curioses preguntes troben resposta en el Campionat Estatal d’Enfilar-se a Arbres, que se celebra aquest dissabte a la capital de la Garrotxa en la seva 14a edició. L’Associación Espanyola d’Arbolicultura ha escollit Olot com a seu perquè, expliquen, el Parc Nou reuneix totes les condicions per a la pràctica d’un esport que relata molt bé la professió dels escaladors i les persones que treballen als arbres exercint rescats o internant-se en zones de difícil accés.

Consisteix a enfilar-se als arbres complint amb diferents requisits segons les proves que s’estiguin realitzant, i s’han de reunir habilitats com la força, la destresa i la intel·ligència a l’hora de pujar a un arbre d’una manera ràpida però sobretot elegant i efectiva.

La jornada reuneix als millors esportistes i professionals d’aquest disciplina, tot i que tal i com expliquen els participants, la competició és el de menys en un campionat on tots s’ajuden i no els importa guanyar o perdre.

Sens dubte un esport que ja té molta història però que a molts espectadors els ve de nou, i el podem gaudir ben a prop de casa nostra.

 

Notícies relacionades:
Riudaura acull un torneig de BikePolo el cap de setmana, i Olot viurà un campionat d’enfilar-se als arbres al Parc Nou
L’equip ‘Lasai’ guanya el Campionat estatal de Bikepolo celebrat a Riudaura, i els garrotxins ‘Tirant lo Blanc’ arriben a les semifinals