La Mulassa i els Cavallets de Sant Feliu de Pallerols animen la tarda del dia de Corpus

A Sant Feliu de Pallerols hi ha hagut un Corpus mogut. A més del ball de la mulassa i els cavallets, que es va recuperar després de dècades sense fer-se per Corpus, més de 750 persones de 8 països del món van passar el dia entre el poble i el Santuari del Far, on van celebrar el dia amb religiositat i van omplir de vida Sant Feliu.


Aquest diumenge de Corpus ha omplert Sant Feliu de Pallerols de vida. El Corpus és una celebració que poc a poc s’ha recuperat a la població i a més de la processó i les catifes de flors, fa un any que s’ha reprès una tradició que feia dècades que no tenia lloc: ballar la mulassa i els cavallets.

La mulassa i els cavallets són un element únic de Sant Feliu, i el seu ball va ser declarat el 2010 Festa Patrimonial d’Interès Nacional, per això s’ha intentat potenciar perquè se’n pugui gaudir més.

A més, durant tot el dia, 750 persones catòliques de diversos continents van passar el dia al poble per celebrar la jornada amb religiositat, primer al santuari del Far i després amb una missa a l’església parroquial. A l’hora de ballar sardanes alguns internacionals s’hi han afegit com han pogut i  han tancat una jornada de germanor que s’espera que tingui continuïtat.

 

Notícies relacionades:
Tot i la pluja, Sant Feliu de Pallerols va celebrar la seva festa petita amb el tradicional Ball dels Cavallets, dels Gegants i de la Mulassa

Deixa un comentari