ERC d’Olot es fa enrere amb el govern d’esquerres per la falta de suport de la CUP

ERC d’Olot no formarà un Govern d’esquerres sense alguna de les quatre forces, la qual cosa els deixaria en minoria. També veu molt difícil entrar al Govern amb Convergència i Unió, i tampoc no era la seva prioritat. Els republicans lamenten que la CUP no hagi acceptat la seva proposta d’asseure’s conjuntament amb la resta de forces d’esquerres per explorar possibles acords per formar govern. En tot cas, ERC no vol tancar la porta i no descarta cap escenari; fins i tot una moció de censura durant el mandat en el cas que totes les forces d’esquerres decidissin formar govern.

Després que la CUP ha decidit que no conformarà un Govern d’esquerres a Olot amb ERC, el PSC i Olot en Comú, el cap de llista d’Esquerra, Pere Gómez, ha comparegut per dir que seria irresponsable i insostenible formar un Govern d’esquerres en minoria. ERC, PSC i Olot en comú sumarien nou regidors dels 21 que conformen l’Ajuntament. Tot i que el 13 de juny Esquerra presentarà la candidatura de Pere Gómez, no formaran un Govern si abans les quatre forces d’esquerres no es troben conjuntament per explorar acords per formar Govern. No ho faran encara que la CUP decideixi donar suport a la seva investidura.

Esquerra tampoc veu factible entra a formar govern amb Convergència i Unió, i de tota manera, ha expressat que tampoc no ha estat la seva prioritat. “Ells tenen una línia i nosaltres en tenim una altra”, ha argumentat Gómez, que també ha volgut contestar el conseller Homs quan divendres va dir a Olot que s’havia de respectar l’acord a què havien arribat amb CiU. Gómez ha dit que no ha inclomplert cap acord, ni el signat a nivell nacional al gener, perquè Unió no l’ha signat com a membre de la federació, ni el signat al Consell Comarcal dies abans de les municipals, per al qual afirmen que han respectat tots els punts, sobretot un que ha llegit textualment: “Facilitar l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista”. Després de llegir el punt, Gómez ha expressat “que algú em digui quin pacte he incomplert”.

El cap de llista d’Esquerra ha tancat la roda de premsa deixant clar que no ha renunciat al govern d’esquerres per aplanar el camí a Convergència i Unió. “Si Josep Maria Corominas és alcalde, no serà perquè tres forces polítiques no hem tingut la intenció d’entrar en un govern d’esquerres”, ha conclòs.

 

Noticies relacionades:
La CUP decideix no formar part d’un govern d’esquerres a Olot però ofereix als republicans donar suport al seu candidat en la investidura
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, recorda a Olot que CiU i ERC es van comprometre a formar ajuntaments alineats amb el procés
La portaveu d’ERC i vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, dóna llibertat a Esquerra d’Olot per als pactes de govern