La consellera d’Educació Irene Rigau assegura que a Olot “tota persona que ho desitgi tindrà plaça” en una llar d’infants

Avui s’ha iniciat el període de matriculació per a les llard d’infants que s’allargarà tota aquesta setmana. Per al proper curs escolar a Olot hi ha 7 llars d’infants amb un número de places suficient, segons indica la consellera d’Ensenyament Irene Rigau per a la demanada que hi ha a la ciutat: “Tota persona que desitgi una plaça la tindrà, perquè l’oferta és suficient i àmplia”

Pel que fa als estudiants de batxillerat, demà es dona el tret de sortida de les proves de selectivitat. Durant 3 dies els alumnes de segon de batxiller i cicles superiors que vulguin accedir a la universitat s’examinaran de les matèries troncals i específiques per a cada modalitat. Enguany, però, aquells alumnes que vulguin cursar el grau d’Educació infantil i primària hauran de superar un examen específic a banda de la selectivitat. Es tracta de la prova en la que es valorarà l’aptitud dels alumnes que volen estudiar magisteri. “Es demana un 5 [en la selectivitat] per petició de les universitats, Ensenyament seguint pensant que s’ha de demanar més” puntualitza Rigau que segueix “hem aconseguit que es faci una prova específica […] perquè hem de fer possible que el que accedeixi a magisteri ho faci amb un bagatge cultural de nivell i pugui haver indicat la seva vocació”.

 

Notícies relacionades:
L’Ajuntament d’Olot anuncia que la llar d’infants del barri de Sant Miquel no es tornarà a obrir com a escola bressol