L’alcalde d’Olot en funcions demana a tothom que es vacuni de la diftèria perquè “és l’única manera de garantir la seva seguretat”

En aquest moment s’està fent l’estudi epidemiològic a 28 persones que estan a l’entorn dels 8 nens i nenes que han donat positiu i que són portadors del bacteri de la diftèria. És la principal novetat del cas del jove ingressat per diftèria a la Vall d’Hebron que s’ha explicat en la roda de premsa d’aquesta tarda a l’Hospital d’Olot i Comarcal. L’equip mèdic, juntament amb l’alcalde d’Olot, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la població assegurant que no hi ha motius per alarmar-se. Ara bé, Josep Maria Corominas ha apel·lat a la responsabilitat dels pares perquè vacunin als seus fills dient que “és la única manera de garantir la seva seguretat”.

Es calcula que un 3% de la població no està vacunada. Són persones que no estan localitzades, pel que els metges asseguren que representen un risc per la població en cas de contraure la malaltia. La directora de l’Àrea Bàsica de Salut d’Olot i de Besalú, Glòria Bassets, ha demanat  als antivacunes que “de la mateixa manera que obren la porta als raonaments d’un col·lectiu que no està d’acord amb les vacunes, obrissin la porta als nostres raonaments”.

De la seva banda el cap de l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, ha concretat que “en els països que hi ha casos” de diftèria el percentatge “pot arribar a un 3 o un 4%, mentre que als que no n’hi ha casos, i amb tant de temps, sembla ser que no n’hi hauria d’haver però no ho podem dir exacte”

Aquests 8 casos de nens portadors de la bactèria de la diftèria són el resultat de l’estudi dels 57 infants del Cor de Maria que van tenir un contacte directe amb el jove ingressat. Durant aquests dies reben un tractament específic d’antibiòtic i es veuran sotmesos a dos anàlisis de control. Si el resultat és negatiu voldrà dir que han eliminat el bacteri i ja no representen un risc de contagi.

 

Notícies relacionades:
Salut tranquil·litza la població després que s’ha conegut que no hi ha prou vacunes contra la diftèria per als nens i nenes de sis anys
Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts
Salut descarta que la piscina Torelló, on el nen d’Olot anava cada dissabte, sigui focus de diftèria