Salut descarta que la piscina Torelló, on el nen d’Olot anava cada dissabte, sigui focus de diftèria

El departament de Salut descarta que la piscina de Torelló fos el focus de la infecció del nen d’Olot malalt de diftèria. Sí que hi ha oberta una investigació per saber si les persones que havien estat en contacte amb el nen estan al corrent de la vacunació. El nen feia un curs per aprendre a nedar cada dissabte al matí a la piscina torellonenca

El focus de la infecció de diftèria del nen d’Olot continua sent una incògnita. El departament de Salut, però, desmenteix que el contagi s’hagi pogut produir a la piscina de Torelló, on el menor acudeix cada dissabte en un curs per aprendre a nedar. La investigació epidemiològica que s’ha fet a la instal·lació s’ha limitat a controlar la vacunació dels companys de curset i del personal de la piscina que havien estat en contacte més directe amb el nen. “És bàsicament per les persones que han estat amb contacte directe amb el nen per veure si estan vacunats” explica l’alcalde en funcions de Torelló Santi Vivet.

Des de l’ajuntament de Torelló també insisteixen que el control que ha fet el departament és sobre les persones i no sobre la piscina, i recorden que el contagi de la diftèria es produeix per contacte directe amb una persona malalta o una portadora sana del bacteri, principalment a través de tos o esternuts.

 

Notícies relacionades:
Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts
L’Agència de Salut Pública ha revisat la piscina de Torelló on anava el nen afectat de diftèria