Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts

Dels prop de 60 joves que van tenir contacte amb el jove malalt de diftèria 8 han donat positiu i són portadors del bacteri. Això és el que es desprèn de la investigació epidemiològica que l’Agència de Salut Pública ha fet al llarg dels últims dies a unes 150 persones. El conseller de Salut, Boi Ruiz, n’ha explicat els detalls aquest mateix migdia en roda de premsa a Barcelona.


Vuit nens i nenes han donat positiu als cultius i són portadors del bacteri de la diftèria però cal remarcar que no estan malalts. Ara bé, per evitar que persones que no estiguin vacunades puguin contagiar-se s’ha començat a tractar els infants amb antibiòtic, el que permetrà eliminar el bacteri que concentren a la gola, i quedar-se a casa fent repòs durant almenys 10 dies.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat en roda de premsa que el tractament s’està subministrant exclusivament per garantir que la població que no està vacunada, aproximadament un 3% dels nens i nenes de la Garrotxa, no puguin infectar-se i patir la malaltia. Davant aquesta situació de prevenció, Ruiz ha llençat una recomanació a les cases de colònies i organitzacions que promoguin casals amb joves perquè no acceptin nens que estiguin sense vacunar.

 

Notícies relacionades:
Salut descarta que la piscina Torelló, on el nen d’Olot anava cada dissabte, sigui focus de diftèria
Els pares del nen infectat de diftèria estan “absolutament destrossats” i se senten “enganyats” pels antivacunes
L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa confirma que no hi ha risc de propagació de la diftèria

Deixa un comentari