Salut tranquil·litza la població després que s’ha conegut que no hi ha prou vacunes contra la diftèria per als nens i nenes de sis anys

El cas de diftèria a Olot va ser detectat dies després que el Departament de Salut comprovés que faltava estoc per vacunar tots els nens de sis anys als que toca aplicar la triple vacuna de recordatori contra el tètanus, la diftèria i la tos ferina. El Departament ha volgut donar un missatge tranquil·litzador a la població i ha assegurat que no passa res si la triple vacuna s’aplica amb retard als nens i nenes de sis anys.


Salut ha admès que ja tenia coneixement d’aquest retard fa diverses setmanes, però que no ho va comunicar per no crear alarma social, tot i que aleshores ni tan sols s’havia produït el cas de diftèria. El motiu del retard, d’abast mundial, és que falten els elements necessaris de l’antigen de la tos ferina per elaborar la vacuna. No hi ha, però, segons salut, cap risc. No hi ha tampoc previsió sobre quan es podria tornar a admistrar la vacuna, tot i que de moment les unitats existents s’estan mirant de repartir de manera que cobreixin la demanda. Mentrestant el nen d’Olot infectat de diftèria continua rebent tractament a l’UCI. El departament de Salut continua investigant l’orígen del contagi, i confia que no hi hagi cap altre cas.

 

Notícies relacionades:
Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts
Salut descarta que la piscina Torelló, on el nen d’Olot anava cada dissabte, sigui focus de diftèria
Els pares del nen infectat de diftèria estan “absolutament destrossats” i se senten “enganyats” pels antivacunes