L’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa demana “més concreció” sobre el protocol a seguir en els casos de nens no vacunats

Més concreció sobre el protocol a seguir. Això és el que l’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa, l’entitat que més centres aplega a la comarca, demana a la Generalitat després que el conseller Boi Ruiz els instés a demanar als nens i nenes la carta de vacunació quan arribin a les instal·lacions.

Les cases de colònies de la Garrotxa volen col·laborar amb el Departament de Salut per contribuir a evitar la propagació de la diftèria, però demanen a la Generalitat més concreció en el protocol a seguir. L’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa, que representa 10 de les 21 centres que hi ha a la comarca, així ho han expressat després que el conseller Boi Ruiz instés als responsables de les cases de colònies a demanar als nens i nenes els carnets de vacunació perquè el departament pugui fer les recomanacions pertinents. “El que pensem nosaltres és que darrera d’una recomanació hi hauria d’haver-hi més claredat, un protocol que acompanyés, per aclarir una mica més aquest tema” explica  Robert Continente, president Agrupació Cases de Colònies, que afegeix que ells no són l’autoritat, sinó que és Sanitat qui els ha de dir com han d’actuar.

L’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa han demanat una trobada amb la Generalitat per saber com han de procedir davant d’un nen no vacunat.

La recomanació feta per la Generalitat afecta no només a les cases de colònies, sinó també als casals. La Fundació Catalana de l’Esplai també ha opinat sobre la indicació feta des de la conselleria de Salut. El portaveu de la fundació, Josep Maria Valls, assegura que no canviaran els criteris d’acceptació de nens que facin activitats d’estiu a la Garrotxa, estiguin o no vacunats i afegeix que sempre han demanat a “les famílies una fotocòpia del carnet de vacunes i en cas que no es tingui complert demanen un certificat mèdic”.

 

Notícies relacionades:
L’alcalde d’Olot en funcions demana a tothom que es vacuni de la diftèria perquè “és l’única manera de garantir la seva seguretat”
Salut tranquil·litza la població després que s’ha conegut que no hi ha prou vacunes contra la diftèria per als nens i nenes de sis anys
Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts