Les empreses tèxtils Mitsa i Bedding Industrial Begudà es plantegen crèixer en els mercats nacional i internacional gràcies al llençol B-Sensible

El tèxtil va ser fonamental de l’economia a la Garrotxa durant els primers anys d’industrialització. Amb el pas dels anys, el sector va anar en retrocés, i la crisi econòmica ha provocat el tancament de part de les indústries que quedaven. Sorprèn veure avui dia una empresa tèxtil a la comarca amb presència a més de 50 països i amb voluntat d’expansió. Es tracta dels grups Mitsa i Bedding Industrial Begudà. El seu èxit rau en la creació d’un producte propi que ha generat un valor afegit real en el mercat. Es tracta dels llençols B-Sensible.

El grup Mitsa va crear-se fa 30 anys a Tortellà. Més endavant va créixer amb l’empresa Bedding Industrial Begudà. Inicialment, produïen per a tercers. Més tard, van tenir la necessitat de crear un producte propi. D’un procés d’innovació i desenvolupament va néixer B-Sensible, un llençol fet d’un teixit 100% natural, obtingut a partir de la polpa de la fusta d’eucaliptus, que a més protegeix el matalàs de líquids, bacteris i males olors. L’any passat, el llençol B-Sensible li va valdre a Mitsa i Bedding Industrial Begudà el premi a la millor innovació tèxtil per a la llar dels Future Material Awards que promou la revista internacional del mateix nom.

El grup empresarial dóna feina a una seixantena de treballadors de la Garrotxa i factura entorn dels 12 milions d’euros anuals. Són presents a més de 50 països, sobretot a Europa i a Amèrica. A banda del llençol B-Sensible, els responsables de l’empresa creuen que darrere de l’èxit es troba la qualitat de l’equip humà que es troba darrere, així com el sistema de distribució. B-Sensible es distribueix sense intermediaris.

Els objectius que el grup es marca per als propers anys és créixer, tant en el mercat nacional com l’internacional. Si bé actualment el seu mercat principal són les botigues especialitzades en descans, creuen que poden créixer en sectors com el sanitari o la puericultura.