La tempesta d’aigua i calamarsa descarrega fins a 132 litres en menys de dues hores a Castellfollit de la Roca i 100 a Olot

La gran tempesta que va caure ahir a la tarda entre les cinc i quarts de set de la tarda a Olot i els municipis propers va tenir un caràcter excepcional per la gran quantitat de litres per metre quadrat descarregats en només 90 minuts. La pluja i la calamarsa van negar les vies d’Olot ocasionant centenars de danys que l’Ajuntament avalua a hores d’ara.

Olot es recupera dels centenars de danys produïts per la intensa tempesta ocasionada ahir a la tarda. Els bombers van fer ahir més d’un centenar de sortides relacionades amb la pluja, la gran majoria a Olot. D’entre les actuacions, destaca el treball sobre dos esllavissades de murs a l’entrada d’Olot, a la carretera N-260, i al carrer Santa Margarida. També es va treballar en una fàbrica d’embotits del carrer Enric Granados, on hi havia dos metres d’aigua acumulada, en un concessionari de la carretera de Sant Joan de les Abadesses, on es  el sostre, i en una nau del carrer Terrassa, on van caure unes plaques de fibrociment del sostre d’una serralleria. Les vies urbanes més afectades per la pluja han estat el carrer Sant Rafael, així com l’Avinguda República Argentina i el carrer Honduras. Aquí diversos garatges van acumular al voltant de mig metre d’aigua. La llar d’infants l’Avet, així com una altra escola bressol de la ciutat va desallotjar-se de forma preventiva davant la gran tempesta. Avui les llars d’infants afectades ja han tornat a la normalitat. El barri olotí que va reunir més afectacions ahir va ser el de Benavent. L’Ajuntament d’Olot avalua a hores d’ara els danys ocasionats per la tempesta.

La gran tempesta amb episodis de calamarsa va desbordar ahir embornals i canonades. També la carpa de l’Hospici. Per l’espai que deixava entre els murs van caure al pati, com si no tingués sostre, els litres d’aigua i calamarsa. Els embornals eren incapaços de recollir tota la pluja acumulada durant 90 minuts i alguns carrers eren autèntics rius.

La previsió per les properes hores continua sent d’inestabilitat, però res semblant al que es va viure ahir a la tarda, quan la intensa tempesta des de les cinc fins 2/4 de 7 de la tarda va descarregar 115 litres per metre quadrat a Olot, dels quals 70 litres han caigut en només 30 minuts. La intensa pluja, amb episodis de gran calamarsada, va desbordar carrers, canonades i embornals d’Olot. El cos de bombers va fer més d’un centenars de serveis relacionats amb la pluja a la comarca. El carrer Honduras va ser una de les vies més afectades.

OLOT TELEVISIÓ ha parlat amb observador meteorològic Jordi Zapata per valorar l’episodi. Ha concretat que a Castellfollit de la Roca han caigut 132 litres per metre quadrat i 85 a la Vall de Bianya, en una tempesta que “no s’havia vist mai amb tanta intensitat”. Zapata ha insistit en dir que “no s’havia vist tanta virolència”.

El telèfon d’emergències, el 112, ha rebut fins a 160 trucades des que ha començat l’episodi de pluges fins a les nou del vespre, totes per les pluges. Els Bombers han atès un total de 118 incidències, de les quals 113 són de la Garrotxa i, d’aquestes, 105 d’Olot.

guido 1

honduras

colgat