El conseller Boi Ruiz comunica a Olot que s’ha detectat un nou portador de diftèria però que està controlat i espera que tot es resolgui el proper dijous

El conseller Boi Ruiz ha comparegut en roda de premsa a l’Hospital d’Olot després de reunir-se amb l’equip d’atenció primària i els professionals de l’hospital que van atendre el nen malalt de diftèria, així com amb els respresentants de l’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa. El conseller ha comunicat que s’ha detectat un nou portador de diftèria entre les 30 persones de l’entorn dels primers vuit portadors detectats. Ruiz no ha volgut donar més detalls per preservar la intimitat del portador, però ha dit que és una persona adulta que, com la resta, haurà de passar uns dies a casa amb tractament d’antibiòtics fins a l’extinció de la bactèria. El conseller ha dit que el risc que aquest nou portador contagiès a d’altres persones és molt menor ja que no pertany a l’entorn del nen malalt de diftèria, l’únic infectat fins al moment. Ruiz ha informat que els resultats dels últims controls s’obtindran el proper dijous, 18 de juny, dia en què espera que es dissipi qualsevol nou risc de trobar un nou portador.

Boi Ruiz ha declarat que després del seguiment mèdic “no podem parlar d’epidèmia”. Preguntat per les paraules del ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, Ruiz ha dit aquesta tarda que “no es tracta de fer lleis que no solucionaran la futura propagació de la malaltia”, sinó promoure la conscienciació entre la població. El conseller ha manifestat que el Departament de Salut “ha de pressionar al màxim” perquè no hi hagi cap propagació de la diftèria. En aquest sentit, ha informat de la reunió que ha mantingut amb els responsables de les cases de colònies de la Garrotxa. El conseller ha insistit en què “loa responsabilitat no ha de ser per als regents dels centres de lleure, sinó per als pares dels nens no vacunats, “els únics que pateixen risc de contraure la diftèria”, ha assegurat Ruiz. En aquet cas, el que el titular de Salut demana als pares és que inscriguin als seus fills amb el llibre de vacunació i, en cas que els seus fills no estiguin vacunats de diftèria, signin un document de consentiment en què especifiquen que assumeixen tota la responsabilitat.

El conseller ha anunciat que han engegat una campanya a tota Catalunya a través de les escoles en coordinació amb l’Agència de Salut Pública per saber exactament quants nens no vacunats hi ha, i a partir d’aquesta informació, desenvolupar esforços per informar i conscienciar els pares d’aquests infants. Boi Ruiz ha explicat que han començat per Olot, on ja saben que només hi ha un 1,5% els nens escolaritzats que no han rebut cap vacuna.

El conseller també ha informat de la situació en què es troba el nen malalt per diftèria. Ruiz ha dit que es manté estable “dins una gravetat evera”, però que cada dia que passa sense empitjorar és un motiu per a l’esperança.

 

Notícies relacionades:
El conseller Boi Ruiz visita Olot per reunir-se amb els professionals sanitaris mentre el Club Natació Olot anuncia que demanarà el llibre de vacunes original
L’Agrupació de Cases de Colònies de la Garrotxa demana “més concreció” sobre el protocol a seguir en els casos de nens no vacunats
Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts

Deixa un comentari