La Garrotxa es recupera de la gran tempesta d’aquest dimarts a la tarda i que va recollir més de 100 litres per metre quadrat en una hora

La gran tempesta que va caure ahir a la tarda entre les cinc i quarts de set de la tarda a Olot i els municipis propers va tenir un caràcter excepcional per la gran quantitat de litres per metre quadrat descarregats en només 90 minuts. La pluja i la calamarsa van negar les vies d’Olot ocasionant centenars de danys que l’Ajuntament avalua a hores d’ara.

 

Olot es recupera avui dels centenars de danys produïts per la intensa tempesta ocasionada ahir a la tarda. Els bombers van fer ahir més d’un centenar de sortides relacionades amb la pluja, la gran majoria a Olot. D’entre les actuacions, destaca el treball sobre dos esllavissades de murs a l’entrada d’Olot, a la carretera N-260, i al carrer Santa Margarida. També es va treballar en una fàbrica d’embotits del carrer Enric Granados, on hi havia dos metres d’aigua acumulada, en un concessionari de la carretera de Sant Joan de les Abadesses, on es  el sostre, i en una nau del carrer Terrassa, on van caure unes plaques de fibrociment del sostre d’una serralleria. Les vies urbanes més afectades per la pluja han estat el carrer Sant Rafael, així com l’Avinguda República Argentina i el carrer Honduras. Aquí diversos garatges van acumular al voltant de mig metre d’aigua. La llar d’infants l’Avet, així com una altra escola bressol de la ciutat va desallotjar-se de forma preventiva davant la gran tempesta.

Avui les llars d’infants afectades ja han tornat a la normalitat. El barri olotí que va reunir més afectacions ahir va ser el de Benavent. L’Ajuntament d’Olot avalua a hores d’ara els danys ocasionats per la tempesta.

La gran tempesta amb episodis de calamarsa va desbordar ahir embornals i canonades. També la carpa de l’Hospici. Per l’espai que deixava entre els murs van caure al pati, com si no tingués sostre, els litres d’aigua i calamarsa. Els embornals eren incapaços de recollir tota la pluja acumulada durant 90 minuts i alguns carrers eren autèntics rius. Olot i Castellfollit de la Roca van recollit més de 100 litres per metre quadrat. Els veïns del poble garrotxí encara aquest matí reparaven els desperfectes de la intensa pluja. A Olot, només en mitja hora es van recollir més de 70 litres per metre quadrat. La situació va ser del tot excepcional, on es va combinar la bossa d’aire fred elevada que travessa aquests dies el prepirineu amb l’aire calent arribat de la costa, que ha entrat a la Garrotxa pel Fluvià. La intensa pluja va desbordar ahir la capital de la Garrotxa, una ciutat situada en una cubeta natural i acostumada a recollir litres de precipitacions abundants.

La previsió per les properes hores continua sent d’inestabilitat, però res semblant al que es va viure ahir a la tarda.

 

Noticies relacionades:
La tempesta d’aigua i calamarsa descarrega fins a 132 litres en menys de dues hores a Castellfollit de la Roca i 100 a Olot