Jornada de Museus a Olot per debatre sobre el paper que aquests han de tenir en la societat

Olot va acollir ahir una jornada de museus. Dins el marc del projecte “El tresor més ben guardat, la Col·lecció dels museus d’Olot” es va organitzar aquesta jornada en la que van participar directors i tècnics de museus de Catalunya. L’objectiu de la jornada era debatre i reflexionar sobre el paper que els museus han tingut històricament en la societat i el que han de tenir en l’actualitat. “Ens hem de replantejar el funcionament i el sentit que tenen avui en dia els museus, sobretot en una situació de crisi profunda que fa que tots ens tinguem la necessitat de reintentar-nos” explica Montse Mallol directora dels Museus d’Olot. Jordi Abella director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu assegura que “hi ha una aposta molt més atrevida de fins i tot generar debat social”

Durant la jornada es van realitzar ponències, taules rodones i es va fer una visita guiada per la mostra “El Tresor més ben guardat”. Aquesta és una exposició de més de 350 peces del fons dels Museus d’Olot que esta dividida entre el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants, en el que és la primera exposició conjunta dels dos equipaments. Aquesta mostra que s’exposa des de mitjans d’abril ja ha estat un “èxit aclaparador” de visita i es podrà veure fins al 23 d’agost.

jornada museus olot

 

Notícies relacionades:
Els Museus d’Olot mostren part del seu fons artístic a ‘El tresor més ben guardat’

Deixa un comentari