L’olotina Sílvia Vilacoba ha impulsat la CATFORALL Foundation per treballar en l’àmbit del turisme accessible i l’esport adaptat

L’olotina Sílvia Vilacoba és una persona emprenedora al servei de les persones que més ho necessiten. Escriptora i presidenta de l’Associació de discapacitats de les comarques gironines, és també membre de la Coordinadora d’entitats de discapacitats de la Garrotxa i acaba d’impulsar la CATFORALL Foundation. La fundació neix amb la voluntat de treballar en l’àmbit del turisme accessible i l’esport adaptat. Vilacoba ha estat aquest divendres al plató de Les Notícies per parlar de l’activitat de CATFORALL, de la qual n’ha assumit la presidència. Ha explicat que la fundació vol sumar esforços, recursos i agents que treballaven en el món de la discapacitat des de l’àmbit local per ampliar el radi i actuar a tota la demarcació.

La Fundació CATFORALL es va presentar el passat 29 de maig a Sant Antoni de Calonge amb un ambaixador de luxe, Joan Roca del Celler de Can Roca. El seu restaurant ha tornat a estar escollit recentment com a millor restaurant del món. També en serà ambaixador el futbolista Xavi Hernández, que s’ha acomiadat del Futbol Club Barcelona després d’haver ajudat a aconseguir 25 títols. La fundació ha gaudit d’una ambiciosa posada en escena. “Volem treballar ambiciosament i anar assumint reptes”, ha assegurat Vilacoba, que també ha explicat que la fundació porta sis anys gestant-se per assolir una bona base. CATFORALL compta, a més, amb un Consell Assessor format per reputades personalitats. Són Francesc Aragall, director de ProAsolutions i president de Design for All Foundation; José Medina, doctor i cap del servei de rehabilitació de l’Institut Guttmann, i Andrey Maslak, empresari i president del Parc de Cultura i Negocis Mas Falet 1682, a més d’ostentar la presidència d’Empordà Convention Bureau.

L’entrevista ha coincidit amb la segona edició del Festival Enfilem Paraules de la Garrotxa Cultural, de la qual Sílvia Vilacoba n’és també membre. L’esdeveniment se celebrava el mateix divendres a les set del vespre al Casal Marià. Vilacoba ha avançat que aquest any, per primera vegada, el festival reconeixerà persones, entitats i empreses que fomenten la cultura. Olot Televisió ha estat un dels mitjans de comunicació premiats en l’apartat de la difusió.

x