Josep Maria Corominas (CiU) és investit alcalde d’Olot per segon mandat consecutiu

Josep Maria Corominas (CiU) ha estat investit alcalde d’Olot aquest dissabte al migdia. Així, la seva formació governarà en minoria durant els propers quatre anys sempre que les forces d’esquerres no es posin d’acord per formar govern.

Convergència i Unió governarà en minoria (amb 9 regidors) la capital de la Garrotxa els propers quatre anys si no hi ha res de nou. I és que Josep Maria Corominas ha estat investit per segona vegada consecutiva alcalde d’Olot, amb 9 vots a la seva candidatura. El cap de llista d’ERC, Pere Gómez, n’ha obtingut 5, Xavier Garcia (Olot en Comú), 1, a més de tres vots nuls de la CUP i tres més en blanc del PSC.

Precisament els socialistes s’han abstingut per facilitar la investidura de Corominas, en un acord que podria repetir-se en el futur. En el seu discurs, Josep Guix (PSC), que no ha presentat la seva candidatura a alcalde, ha dit que “se senten perdedors” de les eleccions, però que han de fer que les coses funcionin.

Mireia Tresserras, a partir d’ara portaveu de la CUP al consistori, s’ha congratulat d'”haver fet fora els feixistes de l’ajuntament” amb un discurs democràtic i també ha esmentat que cal lluitar perquè “d’aquí a quatre anys la Mamasa, en Mohamed, en Gurpinder o la Xu Mei siguin asseguts en aquesta taula”, a més de comprometre’s  a lluitar per la justícia i la igualtat.

En una línia semblant s’ha pronunciat Xavier Garcia, cap de llista d’Olot en Comú, que sí que ha presentat la seva candidatura.

Pere Gómez, portaveu d’ERC i cap de la oposició, ha deixat clar que se sent decebut perquè el govern d’esquerres no ha estat possible, però ha advertit que “deixen una porta oberta a aquesta possibilitat més endavant”.

Per acabar els discursos, Josep Maria Corominas ha passat la paraula a Josep Berga, que ha manifestat, entre altres, la seva voluntat de tenir una mà estesa a totes les forces del consistori per formar un govern.

S’ha votat i, amb els resultats obtinguts, Mercè Traveria, la regidora major d’edat ha entregat la vara de la ciutat al nou alcalde després que jurés el càrrec i s’ha dissolt la mesa d’edat, constituida a l’inici de l’acte.

Les seves primeres paraules com a alcalde s’han dirigit a tots els olotins: “Per a la ciutat és molt important que les opinions i la veu de tots els ciutadans pugui ser present en aquest consultori… consistori”, en un lapsus linguae que ha fet riure el gairebé centenar de persones reunit a l’ajuntament. “El subconscient em traeix”, ha dit Corominas, que és metge, també rient.

En el seu discurs ja com a alcalde, Corominas ha explicat i reiterat que se sent molt honorat per ser alcalde, ha demanat que es treballi en conjunt per aconseguir resoldre tots els reptes que es presenten en aquesta legislatura  i promès el seu treball més dur i intens per als propers quatre anys a la capital de la Garrotxa.

 

Notícies relacionades:
El PSC no preveu ni descarta entrar en el Govern municipal d’Olot després de l’acord de “pactes programàtics” a què ha arribat amb CiU
Acord entre CiU i PSC que permetrà que Josep Maria Corominas repeteixi com a alcalde d’Olot amb l’abstenció dels socialistes, que podrien entrar al govern

x