El mòdul Philae dóna senyals d’activitat després de 7 mesos d’hibernació

Agència Especial Europea

El mòdul Philae ha tornat a donar senyals d’activitat després de 7 mesos d’hibernació.  Durant 85 segons s’ha pogut comunicar amb la sonda Rosseta que orbita a 20 km del cometa 67 P Churyumov Gerasimenko on va aterrar el mòdul. En aquesta curta connexió, Philae va poder enviar uns 300 paquets amb dades que tenia emmagatzemades en la seva memòria. Això indica que el mòdul ha resistit les condicions climàtiques i ambientals del cometa i ha pogut reactivar les seves bateries. El mòdul Philae és el primer invent humà que aconsegueix aterrar en un cometa. L’aterratge va ser una fita aconseguida per un grup de 6 científics, entre ells l’olotina Elisabet Canalias. Això a ser el passat 12 de novembre, deparés d’un aterratge més accidentat del previst que va fer que el robot es col·loques en una zona d’ombra. Per aquest motiu, després de 58 hores d’enviar informació, les seves bateries es van esgotar i va entrar en hibernació fins ara, que ha pogut carregar-les amb els panells solars que té incorporats. Des de l’Agència Especial Europea s’espera poder rebre més dades en properes connexions.

 

Notícies relacionades:
La finalista al Garrotxí de l’Any Elisabet Canalias treballa en l’aterratge d’un robot de la sonda japonesa Hayabusa-2 sobre un asteroide
La matemàtica olotina Elisabet Canalias ha estat un dels responsables de l’aterratge del robot ‘Philae’ al cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko
La matemàtica Elisabet Canalias i l’entrenador de waterpolo Joan Lluís Albella han estat elegits nous ambaixadors de la ciutat d’Olot

Deixa un comentari