La Vall de Bianya trasllada a Foment les propostes de millora de la N-260 com a alternativa a la construcció d’una nova carretera

La reivindicació de l’Ajuntament de la Vall de Bianya perquè no es faci una nova carretera al terme municipal poden arribar a bon port. El consistori ha traslladat a Foment una sèrie de millores per fer a la Nacional 260, com a contrapartida a la construcció de la carretera plantejada pel ministeri. Els tècnics de l’Estat estan estudiant seriosament aquestes propostes, la qual cosa fa pensar a l’Ajuntament que se’n sortirà en la seva reivindicació.

La Vall de Bianya ja ha traslladat a Foment les millores que vol fer a la Nacional 260 com a alternativa a la proposta del ministeri de construir una nova carretera paral·lela sobre els camps de conreu, una via contemplada el projecte del Govern espanyol que dóna continuïtat a l’A-26 i la futura variant d’Olot. Les propostes del consistori bianyenc tenen com a objectiu millorar la seguretat viària. Preveuen l’asfaltatge de la via des de la Canya fins al túnel de Collabós amb un paviment sonoreductor, més porós, que aplaca el soroll però també redueix la quantitat d’aigua a l’asfalt. També volen eixamplar la carretera a través de nous vorals amb cunetes que canalitzin l’aigua, i volen millorar la senyalització, tant per als vehicles com per als vianants.

Les propostes contemplen una passera peatonal sobre el Riudaura al seu pas per Llocalou i una altra a l’altura del restaurant Ca l’Enric. També preveuen un giratori al trencant entre la Nacional 260 i la carretera de Sant Pere Despuig.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya afirma que els tècnics de Foment han mantingut trobades amb els tècnics municipals sobre les millores proposades, i que les converses amb la secretaria general d’Infraestructures són assídues.

Les converses amb els tècnics del ministeri de Foment generen optimisme al consistori de la Vall de Bianya perquè les millores a la Nacional 260 al seu pas pel municipi puguin ser aplicades i s’aparqui definitivament l’opció de construir una nova carretera.

 

Notícies relacionades:
La diputada del PP Concepció Veray creu que Foment estimarà la supressió de la variant de Bianya però ho condiciona a què la Generalitat “també faci els deures”
Foment es compromet a redactar un projecte per a la variant d’Olot de forma ràpida i “plenament acordada” amb els ajuntaments
L’Estat entén la urgència de la Garrotxa per la variant d’Olot i la nul·la necessitat del tram de la vall de Bianya

Deixa un comentari