El nou Govern municipal de Beuda s’adherirà a l’Associació de Municipis per la Independència

Anna Vayreda, de Convergència i Unió, torna a l’alcaldia de Beuda, aquesta vegada, amb la CUP i Esquerra al govern municipal. Els quatre càrrecs electes del nou govern, representants de les tres forces polítiques sobiranistes, han decidit adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència, ja que l’Ajuntament de Beuda no ho estava sota el govern d’Units pel Progrès – PM. Així ho ha explicat Vayreda durant l’entrevista a Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ després de ser investida alcaldessa del municipi garrotxí.

Segons ha explicat Vayreda, el nou govern municipal vol gestionar de la millor manera els últims anys de l’abocador comarcal i aprofitar-lo energèticament quan es clausuri, racionalitzarà el formigonat als camins. També vol interconnectar els dipòsits de la xarxa d’aigua i reparar les línies elèctriques en mal estat.

L’alcaldia de Beuda fa quatre anys es va decidir per un sorteig informàtic a favor de Josep Serra després que els candidats Margarida Pujol, de la candidatura associada al PSC Unió pel Progrés, i Cristòfor Cornet, de CiU, empatessin a 49 vots. El sorteig va fer entrar a Margarida Pujol a l’Ajuntament. Després de les eleccions, que se celebren amb llistes obertes en aquest municipi garrotxí, Convergència i Unió ha mantingut els dos regidors que tenia. La Candidatura de Progés associada al PSC ha caigut de 3 a 1 regidor, a causa de l’entrada de les dues forces que fa quatre anys no s’hi van presentar. La CUP, que s’hi presentava per primera vegada a Beuda, ha obtingut un regidor, igual que ERC.