La companyia ‘La Fada Verda’ s’encarrega de la creació artística de ‘La Nit de les Dones d’Aigua’ de Sant Joan les Fonts, en una 12a edició en la que hi actuaran animals

El dia 23 de juny, durant la nit del solstici d’estiu, en el municipi garrotxí de Sant Joan les Fonts es podrà tornar a gaudir de l’espectacle de dansa i teatre ‘La Nit de les Dones d’Aigua’. Com ja és habitual, arriba amb novetats. Enguany s’hi podran veure animals actuant en directe.

‘La Nit de les Dones d’Aigua’ ja és tota una tradició del solstici d’estiu al municipi garrotxí de Sant Joan les Fonts. Enguany, es tornarà a repetir aquest espectacle de dansa i teatre basat en la llegenda de les dones d’aigua i que, dins el marc de la Festa Major del municipi, es renova any rere any. Per a aquesta 12a edició, s’ha encarregat la creació artística de l’espectacle a la companyia de dansa La Fada Verda, a més, l’actuació d’animals és un dels plats forts d’aquest any. “La novetat més importat serà l’aparició d’animals en escena, animals ensinistrats especialment per l’espectacle, que es veurà com s’interrelacionen amb els actors i actrius” explica Maria Vidal, tècnica Promoció Ajuntament Sant Joan les Fonts.

Aquesta és una activitat gratuïta que cada any acosta a molts visitants fins a Sant Joan les Fonts.  Aquests dies, a l’Ajuntament ja noten l’interès que genera, sobretot a la província de Barcelona. Al realitzar-se en l’entorn del riu Fluvià, sota el pont medieval, resulta una activitat promocional molt important pel municipi. Segons Vidal es calcula que prop d’un miler de persones assisteixen a l’espectacle cada any.

Com en anteriors edicions, en l’organització de l’espectacle, que mou una quarantena de persones entre artistes i equip tècnic, hi participa la colla els Embruixats de Sant Joan les Fonts.

 

Notícies relacionades:
La XI Nit de les Dones d’Aigua de Sant Joan les Fonts fa un salt qualitatiu i formal sota la direcció d’Imma del Destí
La Nit de les Dones d’Aigua 2014 de Sant Joan les Fonts renova el vestuari d’actors i balladors

x