CDC constata que el projecte polític de CiU s’ha acabat, que no aniran amb UDC el 27-S i que és un camí de “no retorn”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha constatat que “el projecte polític de CiU s’ha acabat” després que UDC hagi decidit abandonar el Govern i hagi comunicat que no anirà amb els convergents, ha dit, en les eleccions del 27 de setembre. Rull ha rebutjat, per tant, que la separació sigui “imputable” al seu partit. En roda de premsa, ha avisat que aquest és un camí de “no retorn”, i així es va constatar en la reunió de l’executiva de dimecres a la nit. El dirigent convergent ha indicat que volen que la separació sigui amistosa, i ara caldrà fer un procés de forma “endreçada”. Sobre el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés només ha dit que “les coses no seran com eren fins ara”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest matí a la sessió del Parlament que s’esperarà a dilluns per fer públics els canvis en el Govern després que UDC hagi decidit sortir-ne. Durant la sessió de control, Mas ha parlat obertament de “separació” amb el seu soci fins ara i ha dit que espera que sigui “amistosa”. També ha volgut subratllar que aquesta crisi de govern no es produeix “per una ximpleria” sinó per una “discrepància de fons sobre el projecte”. El president ha negat que aquesta crisi afecti el procés i ha recordat que els democratacristians han garantit l’estabilitat parlamentària fins al 27-S. El PPC ha demanat la dimissió de Mas, mentre que el PSC li ha recriminat que estigui dividint el catalanisme.

 

Notícies relacionades:
El vicepresident d’Unió a la Garrotxa, Joan Casas, confia que la separació de Convergència i UDC no afectarà al Consell Comarcal ni als ajuntaments
L’alcalde d’Olot afirma que no hi ha d’haver canvis a l’ajuntament pels problemes nacionals de CiU
El president de la intercomarcal d’UDC a Girona, Joan Cañada, creu que el partit ha de celebrar un congrès nacional “al més aviat possible”