El vicepresident d’Unió a la Garrotxa, Joan Casas, confia que la separació de Convergència i UDC no afectarà al Consell Comarcal ni als ajuntaments

Unió Democràtica de Catalunya s’ha mantingut present a la Garrotxa en bona part gràcies a la l’alcaldia de Joan Casas a l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Militant des de fa 26 anys, Casas lamenta el trencament de Convergència i Unió però creu que no afectarà l’Ajuntament ni la composició del Consell Comarcal.

Joan Casas és l’únic alcalde d’Unió Democràtica de Catalunya a la comarca. Ha encapçalat el Govern municipal de Sant Feliu durant els últims 16 anys i en les últimes eleccions ha estat elegit novament per la majoria d’electors per continuar com a batlle del municipi. Ha estat president d’Unió a la comarca fins fa uns anys, quan va substituir-lo Joan Cañada. Casas va decidir fer un pas enrere per centrar-se en la política municipal de Sant Feliu, tot i que s’ha mantingut com a vicepresident comarcal. Lamenta el trencament que viu la federació i creu que s’ha malinterpretat la posició d’Unió respecte del procés.

Casas creu que tant CDC com Unió tenen responsabilitat en el trencament de la federació i demana autocrítica en el sí dels dos partits. Pensa que Unió necessita un canvi en consonància amb la nova etapa política, si cal, amb una nova direcció. Malgrat tot, Joan Casas creu que el trencament de la federació a nivell nacional no ha d’afectar ni l’ajuntament que governa i ni la composició del Consell Comarcal, on creu que tornarà a tenir representació com a conseller. Espera que les paraules que un dia va pronunciar José María Aznar, sobre que abans es trencarà Espanya que no pas Catalunya, no es compleixin. Opina que s’han de fer prevaldre els objectius polítics per sobre dels partits. Si no és així, creu que no només sortiran perjudicades les forces polítiques, sinó tot el país.

 

Notícies relacionades:
CDC constata que el projecte polític de CiU s’ha acabat, que no aniran amb UDC el 27-S i que és un camí de “no retorn”
L’alcalde d’Olot afirma que no hi ha d’haver canvis a l’ajuntament pels problemes nacionals de CiU
El president de la intercomarcal d’UDC a Girona, Joan Cañada, creu que el partit ha de celebrar un congrès nacional “al més aviat possible”

x