Tavi Algueró i Àngel Rigall elaboren una rèplica de la figura del Conill més lleugera

Els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall estan construint una rèplica d’una figura de la faràndula. Elaboren un nou conill per al barri vell d’Olot. L’actual, fet de guix, pesa més de 60 quilos i és massa pesant per portar-lo; la nova figura serà de fibra de vidre i pesarà menys de 30 quilos per facilitar-ne l’ús.

La faràndula d’Olot es modernitza; una de les últimes figures que faltaven per retocar era el Conill, que no s’havia modificat des de la seva construcció i que encara era de vímet i guix. A causa del seu pes i fragilitat, ara els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall n’han fet una rèplica en fibra de vidre, i el Conill passarà dels més de 60 quilos originals de pes als menys de 30 de la nova estructura. Tot gràcies a l’interès de la penya ‘Els Murruts‘, que han col·laborat amb la construcció de la nova figura, juntament amb l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

A part de construir la nova figura més lleugera, els treballs d’Algueró i Rigall també inclouen la restauració del Conill original. La nova peça veurà la llum durant la celebració de les festes del Carme, que arrencaran el proper 15 de juliol.

 

Notícies relacionades:
Els alumnes de l’escola Malagrida d’Olot construeixen dos capgrossos que ampliaran la faràndula del centre
Tavi Algueró i Àngel Rigall treballen en un nou gegantó encarregat per la Colla Gegantera de Caldes de Malavella