CDC creu que el trencament de CiU no hauria d’afectar la Diputació de Girona tot i que aposten per un president que representi la renovació

El trencament entre Convergència i Unió no hauria d’afectar la composició dels grups municipals ni tampoc la d’organismes com la Diputació o els consells comarcals. Aquesta és l’opinió de Convergència Democràtica de les comarques gironines, que aposta també per un nou president de la Diputació que representi una renovació.

El conflicte obert en la federació de Convergència i Unió ha generat incertesa en les bases dels dos partits, precisament en un moment on s’han d’escollir els representants a la Diputació i els Consells Comarcals i també s’han de definir els equips de govern en molts ajuntaments. Convergència Democràtica ha afirmat aquest matí que els dos partits es van presentar junts a les municipals, i que per tant el trencament de la federació no hauria d’afectar la futura composició d’aquests organismes. Des de la direcció del partit a la demarcació s’aposta per mantenir els pactes previs.

Bagué ha opinat també respecte quin ha de ser el nou president de la Diputació, apostant per un perfil renovador, i sense desmentir cap dels noms que s’han filtrat a l’opinió pública. Entre els candidats, hi hauria Miquel Noguer, Fermí Santamaria o Pere Vila. En tot cas, hauria de complir un seguit de criteris.

Unió també ha reclamat mantenir la presidència de la Diputació, però ara faltarà veure com es compleixen els pactes. Precisament demà al vespre Unió fa la reunió de la intercomarcal per decidir l’estratègia que prendrà el partit a les comarques gironines.

 

Notícies relacionades:
CDC constata que el projecte polític de CiU s’ha acabat, que no aniran amb UDC el 27-S i que és un camí de “no retorn”
El vicepresident d’Unió a la Garrotxa, Joan Casas, confia que la separació de Convergència i UDC no afectarà al Consell Comarcal ni als ajuntaments
L’alcalde d’Olot afirma que no hi ha d’haver canvis a l’ajuntament pels problemes nacionals de CiU