El Cornamusam s’impulsa en músics de referència internacional per donar un salt endavant en la seva 24a edició

De divendres a diumenge s’ha celebrat a Olot el 24è Cornamusam. Els sacs de gemecs han pres la capital garrotxina durant tot el cap de setmana amb diverses activitats sempre culturals, com tallers de ball i concerts d’artistes de renom internacional en la música folk.


Jordi Rosàs ha pujat més d’un centenar de graons aquest divendres al vespre fins al balcó dels espants de Sant Esteve d’Olot. Ha tingut l’honor de donar el tret de sortida al ja tradicional festival dels sacs de gemecs des d’un emplaçament únic i característic de la capital garrotxina.

L’activitat el mateix dia ha seguit amb el ball de la cabreta i la cercavila amb els Ministrers de l’Escola de Música fins el Firal, on Riu, un dels grups de referència de música folk a Catalunya, ha ofert el primer concert del festival, amb alguns temes ballats pels membres de l’esbart d’Olot.

Però també ha destacat la presència de diversos artistes internacionals al festival, en un intent de fer-lo conèixer arreu del món. L’iranià Saeid Shanbehzadeh és un dels músics folk més populars al món i ha ofert un concert de música tradicional del seu país amb un repertori esotèric, exòtic, sobretot sorprenent per al públic olotí, amb el qual va demostrar el seu virtuosisme amb la cornamusa.

cornamusam 15

El festival ha acabat aquest diumenge a la tarda, amb un concert de la cobla Mitja Lluna, que ha tancat un festival de referència que, l’any que ve, ja complirà un quart de segle.

Notícies relacionades:

Torna el Premi Ratafia Russet de composició per a sac de gemecs dins la programació de la 24a edició del Cornamusam

Presenten la 24a edició del Cornamusam, que renova la seva programació per atraure els intèrprets de sac de gemecs d’arreu del país

Els Ministrers de l’Escola Municipal de Música d’Olot gravaran un videoclip amb la música de la Cabreta del Cornamusam

x