Joan Espona serà dos anys més el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, mentre que la resta de mandat se’l disputen Santi Reixach i Eduard Llorà

L’actual president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, posarà punt i final a la seva etapa al consell aquest proper mandat. Segons ha pogut saber OLOT TELEVISIÓ, Espona presidirà l’ens durant dos anys més i, després, passarà la presidència a un altre alcalde de la comarca. L’actual president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, tornarà a presidir l’ens. Ara bé, ho farà només durant dos anys, mig mandat. Segons ha pogut saber OLOT TELEVISIÓ, s’hauria arribat a un acord amb el partit, Convergència, perquè Joan Espona passi el relleu a un altre alcalde de la comarca, que presidirà el Consell durant els dos últims anys. En aquest moment sonen dos noms amb força. Es tracta de l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, i el de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà. Tots dos estarien interessats d’agafar el relleu de l’ens comarcal. Qui finalment serà l’escollit pot dependre d’una decisió purament del partit, de Convergència Democràtica de Catalunya, o bé d’una votació. El que també ha transcendit és que Unió Democràtica de Catalunya perdrà representació al Consell Comarcal i passarà dels cinc consellers comarcals que tenia fins ara als quatre, degut a la pèrdua de representació a les eleccions del 24 de maig.

Notícies relacionades:

El 13 de juny es constituiran els ajuntaments, el Consell Comarcal farà la primera reunió entre juny i juliol

El vicepresident d’Unió a la Garrotxa, Joan Casas, confia que la separació de Convergència i UDC no afectarà al Consell Comarcal ni als ajuntaments