La Pujada a la Salut, organitzada pel Club Atletisme Pescallunes, reuneix 210 participants en la seva 41a edició i veu guanyar el jove Isaac Barti

El jove corredor del CN Olot ha estat el guanyador de la cursa, amb un temps de 21 minuts i 24 segons. Més de 250 persones han pres part en la competició, que es podia fer corrents o caminant. El rècord absolut de la prova (19:43), aconseguit per Josep Maria Illamola fa 25 anys, segueix sense superar-se.  Una fantàstica vista, uns senders tècnics i verds i un repte esportiu de nivell. Aquests són els tres grans atractius de la Pujada a la Salut, una cursa organitzada pel Club Atletisme Pescallunes que ja ha complert ni més ni menys que 41 edicions. La prova va reunir a 140 corredors i a 60 caminadors que des de les 7 del matí van omplir de vida el camí que uneix Sant Feliu de Pallerols, des de la plaça Firal, fins al Santuari de la Salut, un lloc que s’ha de visitar un cop a la vida i on s’hi respira calma, natura i pau. Però la Pujada a la Salut és també una prova competitiva i tots els participants es posen a prova per fer el millor temps possible en un recorregut de tan sols 2,5 quilòmetres però amb un desnivell de més de gairebé 600 metres. Josep Maria Illamola poseeix un rècord absolut en aquesta cursa amb una marca que sembla insuperable registrada l’any 1990, amb 19 minuts i 43 segons. Això sí, el jovent garrotxí puja fort i Isaac Barti, del Club Natació Olot, puja amb força i va guanyar la cursa acabant-la en 21 minuts i 52 segons.El van acompanyar al podi Guillem Vilalta, a 20 segons de distància, i James Maglasang. El primer atleta local, de Sant Feliu de Pallerols, va ser David Duran. En la categoria femenina, Arce Feixas va ser la que millor temps va registrar amb 28 minuts i 20 segons, seguida d’Imma Boada, a 17 segons, i de l’atleta del Pescallunes Judit Riera, amb 33 minuts i 24 segons. La primera noia de Sant Feliu va ser Meritxell Solà. Una prova divertida, competitiva i diferent per gaudir d’una matinal esportiva i d’una natura plenament garrotxina.

Notícies relacionades:

La Pujada al Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols compleix 40 edicions amb uns 250 participants