Embotits Monter segueix un control exigent per garantir la seguretat alimentària de 19.200 tones anuals de carn

En la producció de les coques de Sant Joan és molt important que els pastissers s’assegurin que els aliments que manipulen així com l’entorn de treball segueix totes les normatives de seguretat alimentària. Però què passa quan la producció és a escala industrial? Hem entrat al laboratori d’una empresa d’embotits de la Garrotxa interessats pels mètodes de control que utilitzen per garantir que allò que mengem és del tot sa.

Embutidos Monter és una de les principals empreses càrnies de la Garrotxa amb diverses plantes de producció en diferents municipis, com Sant Jaume de Llierca. Aquí, a més, s’hi troba el laboratori de l’empresa, on es garanteix la seguretat alimentària de tots els productes que elaboren a partir d’un rigorós sistema. S’estableix un pla d’anàlisi per verificar el sistema i un altra de traçabilitat per tenir controlat el producte en tot moment.

La carn que arriba a l’empresa és de proveïdors homologats de confiança i que estan periòdicament auditats. A Monter arriben cada any més de 19 mil tones de producte. Aquesta gran quantitat de gènere obliga a fer controls molt exhaustius, des que arriba la carn fins que el producte surt de l’empresa per comercialitzar-se en alguns dels supermercats Mercadona. Una altre barrera es troba en el procés d’envasat. Monter treballa en un sistema complex que canvia l’admòsfera, extraient l’oxigen a partir d’una mescla de basos que protegeixen el producte i alhora asseguren la qualitat. Durant tot aquest procés es fan controls d’anàlisi del producte, de la maquinària, els manipuladors fins el producte curat i s’analitzen els lots.

Notícies relacionades:

Embotits Monter augmenta la facturació un 5,5% durant el 2014 i preveu invertir 6 milions en l’ampliació de la fàbrica de les Planes d’Hostoles

El Grup Cañigueral, fabricant d’embotits de la marca Monter, construirà una nova fàbrica a Besalú

x