El cap de l’Equip Pediàtric Territorial assegura que la vacunació és la prevenció més efectiva i recorda que ho poden fer dones embarassades

El cap de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, recorda que el Departament de Salut no pot obligar a vacunar els infants si no hi ha una situació de crisi a la salut pública. Demana a les famílies que es convencin de vacunar de la diftèria, el tètanus i la tos ferina; també a dones embarassades, per augmentar el sistema immunològic del fetus.

Sense una amenaça d’immunitat de grup a la salut pública, cap òrgan legislatiu no promourà l’obligatorietat de vacunar als infants contra la diftèria. L’única eina que el Departament de Salut té per evitar la presència de la malaltia són les campanyes de conscienciació. Així ho ha recordat el cap de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, Anton Foguet, al programa Pros i Contres, que també ha apuntat que els centres de lleure privats tenen la potestat de demanar les vacunacions com a condició per acollir infants.

La tasca de conscienciació també s’està portant a terme sobre dones embarassades, que poden augmentar el sistema immunològic del fetus amb la vacuna contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina durant la gestació.

Anton Foguet ha constatat que la globalització fa del tot impossible eradicar qualsevol malaltia en un país, i ha recordat que els riscos de contraure malalties són milers de vegades superiors si es decideix no vacunar.

Notícies relacionades:

Dos nens portadors de diftèria han estat donats d’alta després de donar negatiu en els controls epidemiològics

El conseller Boi Ruiz comunica a Olot que s’ha detectat un nou portador de diftèria però que està controlat i espera que tot es resolgui el proper dijous

Salut detecta 8 nens portadors de diftèria a Olot però que estan vacunats i no estan malalts

x