Felip Puig apunta a Àsia com un bon mercat alternatiu a Rússia, que ha tancat les fronteres al sector agroalimentari català

Aquest divendres al matí s’ha celebrat l’Assemblea del Clúster Carni Porcí Català, INNOVACC, un sector rellevant per la Garrotxa que ha reunit empresaris d’arreu que han pogut posar en comú les seves visions sobre la situació del sector. El Conseller d’Ocupació i Empresa, Felip Puig hi ha participat per cloure l’acte.

El Clúster del sector carni porcí de Catalunya, INNOVACC, ha celebrat la seva assemblea general ordinària a un restaurant d’Olot. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, hi ha assistit per cloure l’acte i pronunciar-se, entre altres, sobre l’afectació del tancament de les fronteres russes cap als empresaris del sector.

Puig ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que el tancament de les fronteres russes “és preocupant”, però “hem de confiar que l’enginy, la creativitat, la obertura de mercat i l’esperit comercial de les empreses catalanes ja estan identificant mercats alternatius”. En aquest sentit ha apuntat a Àsia: “És un continent a descobrir i  moltes empreses catalanes ja estan començant a produir tenint en compte el consumidor asiàtic”, ha dit el conseller.

Puig també ha valorat positivament la feina del clúster, perquè uneix als empresaris enlloc de fer que es vegin com a competència. A més de la mateixa assemblea, s’ha celebrat una conferència a càrrec del catedràtic Abel Mariné sobre el valor nutritiu de la carn de porc i els empresaris del sector han pogut posar en comú els seus punts de vista per millorar la competitivitat.

x