La Garrotxa cau tres posicions i se situa a la número 22 de competitivitat territorial de Catalunya

La Garrotxa és una comarca competitiva però ha perdut pistonada els últims mesos. És la conclusió que s’extreu de l’índex de competitivitat 2015 que s’ha presentat aquest dijous. De l’informe també es treu la conclusió que l’emprenedoria és un punt fort per la comarca i les infraestructures és un en contra.

És una publicació de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf amb la col·laboració de CaixaBank i que respon a la voluntat de disposar d’un instrument adequat per a ser utilitzar en l’anàlisi econòmica, la planificació estratègica i la justificació d’estratègies. Respecte a l’anterior informe, la Garrotxa perd tres posicions i ara se situa al lloc número 22, per sota del Baix Penedès, Urgell i Baix Empordà i per sobre de la Conca de Barberà, el Baix Ebre o l’Anoia.

La Garrotxa es troba en un quart grup de comarques on, d’una banda, arriben els avantatges metropolitans però amb menors mesura i, de l’altra, es troben en els eixos de comunicació principals. Juntament amb la Garrotxa hi ha l’Anoia, el Solsonès, la Catalunya Central i el Baix Empordà. Els factors a favor són la sostenibilitat, la innovació o l’esperit emprenedor. En contra hi trobem la disponibilitat de sòl industrial, les infraestructures i comunicacions o bé els recursos per l’educació i la formació professional.

Notícies relacionades:

El primer informe de l’Observatori Econòmic d’Euram Garrotxa determina que cal una millor gestió del sòl industrial i accés a la fibra òptica per guanyar competitivitat

El tercer Fòrum de les Oportunitats reuneix emprenedors per crear networking i col·laboració entre empreses