Comença una llarga onada de calor a la Garrotxa que es pot allargar fins a finals de juliol

Aquest cap de setmana ha començat una onada de calor que, segons les previsions, s’allargaria durant tot el juliol. A més, també s’espera un estiu calorós o molt calorós. Convindrà protegir-se del sol, especialment durant les hores més caloroses del dia per evitar el risc de cremades.

Primer cap de setmana d’estiu i primera setmana d’altes temperatures. Aquest dissabte ha començat una onada de calor que pot durar tot el juliol i que, a curt termini tindrà pics de temperatura importants entre avui i demà.

“Es poden superar els 35 o 36 graus i això presenta una continuïtat durant tot el juliol”, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ l’observador meteorològic Jordi Zapata, “però això no vol dir que de tant en tant no pugui haver-hi alguna tempesta.

Per això les taules de les terrasses al sol estan desertes i la gent s’amaga a l’ombra. Perquè el que convé és protegir-se del sol, ja que la influència dels rajos ultraviolats també és màxima, fins i tot si hi ha núvols. “Quan hi ha núvols prims o boires, la radiació ultraviolada encara s’accentua més”, ha dit Zapata, “perquè a vegades estem en situació de creure que no té efectivitat, i és aleshores quan hi ha més risc de cremades”.

“És interessant que a les hores centrals del dia es pugui tenir cura dels nens i no exposar-los al sol”, ha afegit Zapata, i pel que fa als adults ha conclòs que “convé reduir l’activitat en aquestes hores més caloroses del dia”.

Tot per poder passar un estiu que s’espera molt calorós sense problemes i disgustos i gaudir de les vacances amb tota tranquil·litat.

x