L’Herbesalú 2015 estrena un format reduït per mantenir viva la seva essència

Les plantes tradicionals i la seva utilització a les rutines gastronòmiques i mèdiques han estat el tema central de la tarda aquest dissabte a Besalú. S’ha celebrat l’Herbesalú, una mostra de productes de proximitat i productes ecològics.

L’Herbesalú 2015 ha agafat aquest any un format reduït i ha deixat de fer fira, apostant només per una petita mostra, per mantenir viva la seva essència de transmetre i divulgar les herbes remeieres i l’elaboració de la ratafia, com un germà petit de la gran fira de novembre. Per això, s’ha començat amb una mostra de com es fa la ratafia, per part de Xavier Codina de Ratafia Russet i de Lluïsa Auguet, guanyadora del concurs de ratafia de la passada fira.

A més, els assistents també han presenciat els diversos rams silvestres que s’han presentat al concurs de l’esdeveniment i també han pogut gaudir d’un te marroquí, amb dolços del país africà, amb la qual cosa han pogut gaudir de la tarda i el vespre, finalitzant l’Herbesalú 2015 prenent rom cremat.

Notícies relacionades:

Lluïseta Auguet guanya el concurs de ratafia casolana de la Fira de la Ratafia de Besalú

La 22a Fira de la Ratafia tornarà a omplir Besalú l’últim cap de setmana de novembre

Herbesalú elabora la millor ratafia catalana del 2013, de Paquita Navarro i Núria Martí